Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 15 mei 2015, 16:29

Beelden vrijgegeven van liquidatie De Clercqstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – De politie heeft beelden vrijgegeven van het schietincident, waarbij in de nacht van dinsdag 12 mei op woensdag 13 mei een 25-jarige Zaandammer om het leven kwam.

 

Het onderzoeksteam houdt rekening met meerdere scenario’s en is nog steeds op zoek naar de twee verdachten. In het kader van het onderzoek zoekt de politie ook nog een aantal specifieke getuigen.

 

Shishalounge 
Er komt kort na 00.15 uur een scooter aanrijden bij de Tapas/Shishalounge Village op de De Clerqstraat, waarna twee mannen gewapend naar binnen gaan. Binnen speelt zich dan iets af wat nog onderwerp van onderzoek is. Om hier duidelijkheid over te krijgen, verzoekt de politie de aanwezigen in de horecaonderneming zich te melden. Zij zijn vrij snel na het incident weggegaan, maar kunnen belangrijke informatie voor het onderzoeksteam hebben. Daarna gaan de twee daders naar buiten, waar het latere slachtoffer op dat moment uit een auto op stapt. Er wordt in zijn richting geschoten, hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. Op het lichaam van het slachtoffer heeft inmiddels sectie plaatsgevonden. Daarna is het stoffelijk overschot door de Officier van Justitie aan de familie vrijgegeven.

 

Wegrennende man 
Op inbeslaggenomen camerabeelden is te zien dat vlak voor het schietincident een lichtgetinte man vanuit de directe omgeving van de shishalounge hard wegrent in de richting van de Bilderdijkstraat. De man staat voor de deur van de horecaonderneming waar op dat moment de vluchtscooter staat. Het gaat om een vermoedelijk Marokkaanse man met een tenger postuur, kort zwart haar, tussen de 22 en 25 jaar oud, 1.75-1.80m lang en gekleed in een grijze sportbroek met lange pijpen en een qua kleur matchende trui. De politie verzoekt hem dringend zich te melden.

 

Inzittenden tram 
Bij het schietincident werden een geparkeerde auto, een supermarkt, twee bankgebouwen en een voorbijrijdende tram door kogels geraakt. Hierbij is niemand gewond geraakt. De inzittenden van die tram zijn op de grond gaan liggen. De politie komt graag in contact met inzittenden van de bewuste tram (lijn 3) die nog niet met de politie hebben gesproken.

 

Vluchtscooter 
Getuigen hebben na het fatale schietincident twee donkergetinte verdachten zien wegrijden in de richting van de Elisabeth Wolffstraat op een donkerkleurige (motor)scooter, vermoedelijk een zwarte Beverly 500. Die bewuste scooter is niet teruggevonden. De recherche komt graag met mensen in contact die de scooter – na het incident – in de omgeving van de De Clercqstraat, Elisabeth Wolffstraat, Bellamyplein, Bellamystraat, Kostverlorenkade hebben zien rijden. In het bijzonder zoekt het onderzoeksteam twee fietsers die vanuit de Da Costakade, langs de shishalounge, richting de Wiegbrug fietsten en vrijwel zeker zijn ingehaald door de vluchtende verdachten. Ook is het onderzoeksteam dringend op zoek naar mensen die mogelijk camerabeelden hebben langs de vluchtroute dan wel toevallig de vluchtende scooter hebben gefilmd. 

 

Vragen

De recherche heeft de volgende vragen en komt graag met deze specifieke getuigen in contact:

  • Wie zat er in de bewuste tram – lijn 3 – en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • Wie waren er aanwezig in de bewuste shisha lounge en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • Wie heeft vlak voor het schietincident de man in de grijze broek en trui zien rennen?
  • Wie heeft de twee donkergetinte mannen zien rijden op de (motor)scooter?
  • Wie heeft meer informatie over de vluchtroute van de daders?
  • Wie heeft de scooter na zien rijden in de omgeving van de De Clercqstraat, Elisabeth Wolffstraat, Bellamyplein, Bellamystraat, Kostverlorenkade hebben zien rijden?
  • Wie zijn de twee fietsers die vanuit de Da Costakade, langs de shishalounge, richting de Wiegbrug fietsten en vrijwel zeker zijn ingehaald door de vluchtende verdachten?
  • Wie heeft (delen van) het incident of de vluchtroute gefilmd?

 

Mensen die informatie hebben die kan helpen in het onderzoek wordt verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via 0900 8844. Liever anoniem? Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. In deze zaak is het ook mogelijk contact te leggen met het Team Nationale Criminele Inlichtingen (TNCI) 079-3458999.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=ixbAsPepiQM

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.