Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 23 mei 2015, 15:01

Liquidatieonderzoek leidt naar wapens in koffiehuis

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:10 uur

AMSTERDAM – Bij een inval in een koffiehuis in Amsterdam Nieuw-West gisteravond zijn tien verdachten aangehouden. Ook werden verschillende wapens in beslag genomen, waaronder een pistoolmitrailleur. Tien personen (tussen de 28 en 62 jaar) werden aangehouden. Rechercheurs die zich bezig houden met onderzoek van liquidaties kregen informatie binnen dat gewapende criminelen in het koffiehuis aanwezig waren, en grepen direct in.

 

Gisteren kreeg de regionale recherche informatie binnen waaruit bleek dat er zeer waarschijnlijk een aantal personen met vuurwapens aanwezig zou zijn in een koffiehuis aan het Dijkgraafplein. Een arrestatieteam stelde het pand veilig, waarna de aanwezige klanten en het personeel door rechercheurs werden gecontroleerd en gefouilleerd. Hierbij werden bij klanten handvuurwapens, een steekwapen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Een klant en een personeelslid bleken niet in het bezit van een geldige verblijfsvergunning. Ook werden grote geldbedragen aangetroffen en andere aanwijzingen dat hier illegaal gegokt werd. In het koffiehuis werden in totaal zeven mensen aangehouden.

 

Wapens in woningen

Na deze doorzoeking werden vier woningen in Amsterdam-West doorzocht. Hier werden een automatisch wapen, patroonhouders, losse munitie, stroomstootwapens en verdovende middelen gevonden en in beslag genomen. Nog drie personen werden aangehouden.

 

Liquidatieaanpak

Bij de aanpak van liquidaties werkt de politie er hard aan om ervoor te zorgen dat in de Amsterdamse samenleving geen ruimte is voor zware criminelen. Hierbij is ook de controle van ‘sleutelplaatsen’ van groot belang. Sleutelplaatsen zijn plaatsen waarvan bekend is of wordt vermoed dat er zich vaak criminelen ophouden. De controle van gisteravond kwam voort uit concrete informatie dat er gewapende mannen binnen in het koffiehuis zouden zijn. In zo’n geval grijpt de politie direct in.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.