Redactie 112 0 reactie(s) ma 01 juni 2015, 12:44

Jongen (14) overvalt tankstation Meer en Vaart

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – Agenten hebben vrijdag 29 mei een 14-jarige jongen aangehouden voor een overval op een tankstation en drie pogingen daartoe.

 

De reeks begon op zaterdag 16 mei toen een jongeman rond 11 uur ’s ochtends een tankstation aan de Meer en Vaart binnenliep. Hij bedreigde een medewerkster met een mes en ging ervandoor met een geldbedrag.

 

Een week later – op zaterdag 23 mei – werd ook een medewerkster van een tankstation aan de Pieter Calandlaan bedreigd door een jongeman met een mes. Dit bleef bij een poging tot overval, de dader is het tankstation uitgerend zonder buit.  

 

Op 25 en 27 mei volgden nog twee pogingen tot overval op het tankstation aan de Meer en Vaart. De eerste keer zag een medewerkster een jongeman aankomen lopen die zijn gezicht aan het bedekken was. Ze kon op tijd de centrale toegangsdeur sluiten, waarna de man vertrok. Op 27 mei kwam de overvaller wel de zaak binnen met een mes, maar een medewerkster zag kans het overval alarm in te drukken en het veiligheidsglas van de balie naar beneden te doen, waarna de verdachte wegliep.

 

Op basis van signalementen, camerabeelden en de werkwijze vermoedden agenten dat het om dezelfde dader ging. Een uitgebreid onderzoek werd gestart en met behulp van onder andere buurtonderzoek en verschillende observaties kon een 14-jarige jongen worden aangehouden. Hij wordt verdacht van alle vier de incidenten en wordt maandag 1 juni voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.