Redactie 112 0 reactie(s) di 02 juni 2015, 11:20

Politiehond grijpt 16-jarige inbreker

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – Dankzij een melding van een alerte getuige heeft de politie een 16-jarige verdachte van een inbraak bij een tandartspraktijk aan het Distelplein aangehouden.

 

De getuige zag in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni rond 02.30 uur meerdere personen via een regenpijp een dak opklimmen en bij een pand naar binnen gaan. Politiemensen gingen direct naar de locatie en zij troffen bij het pand de 16-jarige verdachte aan. Hij ging er rennend vandoor, maar de achtervolging werd direct ingezet. Met behulp van een politiehond kon de verdachte bij een tuinhuisje aan de Van der Pekstraat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de andere betrokkenen bij de inbraak. Getuigen hebben gezien dat in ieder geval twee andere personen bij het pand zijn weggereden op een scooter. De politie komt graag in contact met mensen die hier iets van gezien of gehoord hebben. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.