Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 02 juni 2015, 14:54

Man en vrouw beroofd als zij op taxi wachten

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – Op 2 juni even na middernacht hebben drie jongens een man en een vrouw beroofd. Ze bedreigden hen met een vuurwapen – dat later een nepexemplaar bleek te zijn – en namen een telefoon mee.

 

De slachtoffers staan op een taxi te wachten op de hoek van de Raadhuisstraat en de Singel, als ze jongens op zich af zien komen. Onder bedreiging van een vuurwapen dwingt één van hen de man zijn telefoon af te geven. De drie dieven gaan er dan direct vandoor.

 

 

De slachtoffers geven via 112 de signalementen van de daders door. Één verdachte kan worden aangehouden als een agent hem even verderop ziet staan op de Raadhuisstraat ter hoogte van de Herengracht. Agenten te fiets zien kort daarna bij de Nieuwe Kerk twee andere jongens lopen die voldoen aan het opgegeven signalement. De jongens versnellen hun pas bij het zien van de agenten, maar de agenten zijn sneller en houden ze aan in de Eggertstraat. Een van hen heeft de telefoon van het slachtoffer bij zich, maar het vuurwapen waarover het slachtoffer sprak, ontbreekt.

 

 

Als de agenten vervolgens in de Eggertstraat en de Gravenstraat op zoek gaan naar het vuurwapen, worden ze aangesproken door getuigen. Zij verklaren dat ze hebben gezien dat de jongens voorbijrenden en iets weggooiden in een plantenbak. Daar treffen de agenten inderdaad het vuurwapen aan. Nader onderzoek leerde dat het een nepvuurwapen betrof.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.