Redactie 112 0 reactie(s) wo 17 juni 2015, 15:29

Spectaculaire daling woninginbraken Noord

Laatst bijgewerkt: zondag 13:11 uur

AMSTERDAM – Het aantal woninginbraken is in Amsterdam-Noord in de eerste 24 weken van 2015, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, spectaculair gedaald.

 

De daling met 47% is mede te danken aan de alertheid van de inwoners van Noord en hun meldingsbereidheid.

 

Pluim voor de burgers

Het succes is mede te danken aan de burgerparticipatie die de politie een warm hart toedraagt. De politie kan het terugdringen van de criminaliteit niet alleen. Zij geeft de inwoners die adequaat de meldingen hebben gedaan dan ook een pluim. De politie zit de criminelen op hun huid en past in samenwerking met het Openbaar Ministerie de nodige maatregelen toe.

 

Zomerperiode

Het aantal inbraken verminderde in deze periode met 287, maar daarmee is de politie er nog niet. Het basisteam Boven-IJ wil het aantal woninginbraken nog verder terugdringen. Hiervoor is de hulp van de inwoners van Amsterdam Noord absoluut noodzakelijk. Vooral in de zomerperiode is de kans groot dat het dievengilde gebruik maakt van de gelegenheid. Bewoners zijn langdurig weg en bij de thuisblijvers staan deuren en ramen in de warme periode nog wel eens open.

 

Tips

De politie benadrukt dat bij verdachte situaties 112 gebeld kan worden. Het melden van criminele activiteiten kan ook anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.