Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 20 juni 2015, 11:26

Zeven jammers na onderzoek in spyshop

Laatst bijgewerkt: zondag 13:11 uur

AMSTERDAM – Bij een doorzoeking in een spyshop in Amsterdam West heeft de politie dinsdag 16 juni zeven jammers in beslag genomen.

 

De zaak kwam aan het licht door binnengekomen informatie dat de spyshop aan de Postjesweg niet alleen spionage-apparatuur, maar ook jammers zou verhandelen. De eigenaar – die momenteel in het buitenland verblijft – wordt op een later moment als verdachte verhoord.

 

Jammer bij wet verboden

Jammers maken het gebruik van een radiosignaal (bijvoorbeeld GSM telefoons, GPS signalen, elektrische autosloten en anti autodiefstal-systemen) onmogelijk of beperken het gebruik. Het adverteren, gebruiken, in bezit hebben en verhandelen van alle soorten jammers is bij wet verboden, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Het komt regelmatig voor dat jammers aangetroffen worden bij criminele activiteiten, zoals bij autodiefstal en het onbruikbaar maken van (peil)bakens. Steeds meer bedrijven en particulieren ondervinden hinder van jammers, doordat zij radiocommunicatie ernstig verstoren of onmogelijk maken. Dit kan ook het geval zijn bij de onderlinge communicatie tussen hulpdiensten. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. De politie werkt bij de aanpak van jammers samen met het Agentschap Telecom. De politie zet het onderzoek voort en sluit aanhoudingen niet uit.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.