Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 29 juni 2015, 16:30

Man verspreid naaktfoto’s van ex vriendin

Laatst bijgewerkt: zondag 13:11 uur

AMSTERDAM – Een 23-jarige man is maandag 29 juni aangehouden op verdenking van oplichting van zijn ex-vriendin. Ook wordt de man verdacht van identiteitsfraude, smaad en laster.

 

Na het beëindigen van hun relatie, merkte de 22-jarige vrouw dat haar e-mailadressen waren gewijzigd. Ook waren diverse wachtwoorden gewijzigd. Hierdoor had zij zelf geen toegang meer tot deze accounts. Zo had de vrouw bijvoorbeeld geen toegang meer tot het account van de universiteit waar zij stond ingeschreven. Op haar naam werden vervolgens e-mails verzonden met opzeggingen en wijzigingen. Daarnaast werden abonnementen en doorlopende kredieten aangevraagd. Naaktfoto’s van de vrouw werden verspreid via een nieuw-aangemaakt e-mailadres. De vrouw heeft van dit alles aangifte gedaan bij de politie.

 

Ex-vriend

Al vrij snel ontstond bij zowel het slachtoffer als de politie het vermoeden dat haar ex-vriend achter deze strafbare feiten zat. Om bewijs daarvoor te vinden, heeft de politie een laptop van de verdachte in beslaggenomen bij de doorzoeking van een woning. Speciale internetrechercheurs hebben onderzoek naar deze laptop gedaan. Alle data op deze laptop zijn onderzocht. Toen er voldoende verdenking was dat de ex-vriend inderdaad betrokken was bij de strafbare feiten, is hij aangehouden. Hij zat al vast voor een ander strafbaar feit.

 

Preventie

Verander wachtwoorden, pincodes, DigiD en dergelijke regelmatig. En houdt ze voor uzelf. Als u vermoedt dat iemand anders een wachtwoord kan weten, verander deze dan direct, ook als u deze persoon vertrouwt. Relaties kunnen veranderen. In conflictsituaties kunnen mensen rare dingen doen, ook met uw inloggegevens.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.