Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 03 juli 2015, 12:31

100e fietsendief betrapt met GPS systeem

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:11 uur

AMSTERDAM – Honderd keer al liepen Amsterdamse fietsendieven tegen de lamp door de inzet van een fiets met GPS systeem. Het wijkteam Haarlemmerweg van de politie gebruikt het middel nu iets meer dan twee jaar en boekt goede resultaten.

 

De fiets is voorzien van een GPS systeem dat de politie kan volgen. Op die manier kunnen de fietsendieven, maar ook mensen die zich schuldig maken aan heling, worden gepakt. Naast gestolen fietsen worden er door de inzet van de fiets met GPS ook andere zaken opgelost. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere verdachten van gestolen scooters aangehouden.

 

Aangifte doen belangrijk

Brigadier van de politie Alwin P: “We kunnen dit systeem heel gericht inzetten op plekken waar veel fietsen gestolen worden om zo notoire fietsendieven te kunnen pakken. Het is dan wel belangrijk dat Amsterdammers aangifte doen of melding maken van fietsendiefstal. Alleen op die manier weten we waar extra inzet van de politie nodig is.”

 

Financiële bijdrage

Stadsdeel West deed een financiële bijdrage voor de aanschaf van het systeem. Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester: “Bijna iedere inwoner uit West is wel eens geconfronteerd met een gestolen fiets. We zijn dan ook heel blij met deze resultaten van de politie, dit systeem is bewezen effectief. Maar: voorkomen is uiteindelijk altijd beter dan genezen. Ik wil bewoners dan ook echt op het hart drukken oplettendheid te zijn om een volgende diefstal te voorkomen.”

 

Hoe voorkom ik dat mijn fiets wordt gestolen?

  • Maak gebruik van onderstaande tips:
  • Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets op een fietsregistratiekaart.
  • Maak een foto van je fiets
  • Laat een diefstalpreventiechip op of aan de fiets aanbrengen. Dit is een klein staafje of rondje met gegevens. De chip is uit te lezen met een uitleesapparaat.
  • Maak gebruik van een stalling.
  • Laat uw fiets ’s avonds of ’s nachts niet op een onverlichte plek staan.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in fietstassen.
  • Zorg voor een goed slot op de deur van uw schuur of berging.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.