Redactie 112 0 reactie(s) zo 05 juli 2015, 12:21

Voorbijgangers straatroof Nicolaas Witsenkade gezocht

Laatst bijgewerkt: zondag 13:11 uur

AMSTERDAM – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli. Het onderzoeksteam zoekt twee mensen die in de buurt waren tijdens de straatroof.

 

Rond 00.30 uur parkeerden een man en een vrouw hun auto op de Nicolaas Witsenkade. Vervolgens liepen zij naar de Nicolaas Witsenstraat waar een onbekende man naast hen kwam lopen. Hij sprak hen aan, bedreigde het tweetal met een wapen en eiste geld. Op dat moment kwamen er twee andere mensen aan. De vrouw riep om hulp en de straatrover sloeg op de vlucht. Hij ging er met een geldbedrag op een zwarte omafiets vandoor in de richting van de Den Texstraat.

 

Signalement

Meerdere agenten zochten in de omgeving naar de dader. De meldkamer van de politie activeerde ook Burgernet. De straatrover is niet meer gevonden. De dader is een blanke man van ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft donker haar, een mager postuur en droeg die nacht een zwart overhemd, een zwarte broek en een zwart petje.

 

Getuigen gezocht

In verband met het onderzoek komt de recherche graag in contact met getuigen. Met name de twee mensen die in de buurt waren tijdens de straatroof spreekt de politie graag. Iedereen die meer informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.