Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 07 juli 2015, 15:19

‘Helper’ berooft vrouw

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:11 uur

AMSTERDAM – Een 30-jarige man is zondag 5 juli aangehouden op verdenking van een straatroof. De man hielp in eerste instantie een 26-jarige vrouw, maar beroofde haar daarna. Een oplettende getuige tipte de politie. De man is in de Willem de Zwijgerlaan aangehouden.

 

Rond 21.00 uur kwam de vrouw thuis met twee koffers en een tas. Met een van de koffers stootte zij per ongeluk een fiets in het water van de Admiraal de Ruyterweg. Drie mannen die daar op een bankje zaten verleenden desgevraagd assistentie. Zij visten de fiets weer uit het water. Eén van de mannen pakte vervolgens haar tas met daarin veel persoonlijke bezittingen en rende daar hard mee weg. Een oplettende getuige tipte de politie, die de man kort daarna aanhield. Hij had de Iphone van het slachtoffer nog in zijn bezit. De rest van de gestolen spullen trof de politie in een vuilnisbak, waar hij vlak bij stond. De lege tas was door de getuige veilig gesteld.

 

Meeste spullen terug

De twee andere mannen zijn niet meer aangetroffen. De politie sluit hun aanhouding later niet uit. De tweede telefoon, die de vrouw miste, is later door de politie op het bureau bij de verdachte aangetroffen. Het slachtoffer mist alleen nog enkele honderden euro’s die ook in haar tas zaten. Ze was blij dat haar andere spullen, onder andere haar rijbewijs en paspoort, in ieder geval weer terug waren.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.