Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 09 juli 2015, 10:26

Vijf aanhoudingen bij invallen twee koffiehuizen in West

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:11 uur

AMSTERDAM – Bij een controle in twee horecazaken in Amsterdam West zijn woensdagavond 8 juli vijf personen aangehouden. Ook werden verdovende middelen aangetroffen. De controle was onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

 

Rond acht uur startte de politie gelijktijdig de controles in twee koffiehuizen aan de Burgemeester Rendorpstraat en de Eerste Hugo de Grootstraat. De invallen vonden plaats vanwege verdenking van drugshandel. De controle richtte zich op zowel gasten als personeel.

 

Doorzoekingen
In de zaak aan de Burgemeester Rendorpstraat werden drie mensen aangehouden omdat zij verdovende middelen bij zich hadden. Later op de avond zijn drie woning doorzocht. In totaal werden daarbij verdovende middelen, een groot geld bedrag en een seal apparaat in beslag genomen.

 

In de onderneming aan de Eerste Hugo de Grootstraat werden twee personen aangehouden, iemand omdat hij zich niet kon legitimeren en iemand omdat hij verdovende middelen bij zich had.

 

Aanpak excessief geweld
De controles zijn onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd. Er zijn afgelopen maanden diverse gewelddadige liquidaties en schietincidenten geweest in de openbare ruimte. Extreem geweld wordt daarbij niet geschuwd. De politie wil dit geweld stoppen en legt daarom de focus – naast het opsporen – op het tegenhouden en verstoren van criminele groepen. Onderdeel van de aanpak is het uitvoeren van gerichte controles op plaatsen waar personen uit deze criminele groeperingen zich mogelijk ophouden.

 

De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, teneinde te beoordelen of de horecazaken gesloten moeten worden.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.