Redactie 112 0 reactie(s) za 11 juli 2015, 10:36

Gewapende man na waarschuwingsschot overmeesterd

Laatst bijgewerkt: zondag 13:11 uur

AMSTERDAM – Gisteravond heeft een agent in Amsterdam Noord een waarschuwingsschot gelost. Een vermoedelijk gewapende man weigerde de aanwijzingen van agenten op te volgen. Na het waarschuwingsschot kon hij worden overmeesterd.

 

Rond 23.30 uur op 10 juli kwam er een melding binnen van een vechtpartij op de Waddenweg ter hoogte van de Rode Kruisstraat. Getuigen wezen de toegesnelde agenten op een man die een kapmes bij zich zou hebben. Toen de agenten hem sommeerden zijn handen te laten zien, reageerde hij niet. Na het schot kon de verdachte worden aangehouden. Niemand raakte gewond. Het mes is in de nabije omgeving door een speurhond gevonden en in beslag genomen.

 

Onderzoek

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten, onderzoekt het bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van politie Amsterdam het vuurwapengebruik van de agent. De recherche onderzoekt de aanleiding van het incident. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht zich te melden. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.