Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) zo 12 juli 2015, 9:14

Amsterdams gezin gewond bij ongeval Afsluitdijk

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21 aug 2021 om 12:13 uur

BREEZANDDIJK – Op zaterdag 11 juli heeft de politie Noord-Nederland een nieuwsbericht naar buiten gebracht een verkeersongeval van vrijdagavond op de Afsluitdijk. In dit bericht stond dat een 36 -jarige vrouw uit Amsterdam als achterste voertuig te laat was met remmen. Dit is onjuist. De gegevens van beide personen zijn per abuis omgewisseld.

 

Aangepast bericht

Bij een ongeval op de Afsluitdijk A7 ter hoogte van Breezanddijk raakten vrijdagavond meerdere mensen gewond. Vanuit Den Oever naar Sneek botsten twee auto’s op elkaar. Beide voertuigen kwamen vanuit den Oever en reden richting Sneek. Het voorste voertuig werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Amsterdam. Zij verklaarde tegenover de politie dat zij plotseling moest remmen.

 

De 44-jarige bestuurster uit Joure zag dit vermoedelijk te laat waardoor beide voertuigen tot botsing kwamen.

 

De 44-jarige vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. Ook haar 13-jarige dochter raakte gewond, zij is per ambulance naar een ziekenhuis in Sneek overgebracht. De inzittenden van de andere auto, de 36-jarige vrouw uit Amsterdam, een 41-jarige man uit Amsterdam en hun twee kinderen een jongentje van een half jaar oud en een meisje van 2-jaar raakten ook gewond. Zij werden met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

 

Onderzoek

Het achterste voertuig raakte door onbekende oorzaak in de brand, hierop is ook de brandweer ter plaatse gekomen. De verkeersongevallenanalyse dienst heeft onderzoek gedaan naar het ongeval.

 

De Afsluitdijk was ongeveer drie uur afgesloten. Hierdoor ontstond een lange file.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.