Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 juli 2015, 17:44

Net voor thuiskomst met geweld beroofd

Laatst bijgewerkt: zondag 13:11 uur

AMSTERDAM – Twee jongens van 16 jaar zijn in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juli aangehouden op verdenking van straatroof.

 

Iets na middernacht werd een 17-jarig meisje, lopend van de bushalte naar haar woning in de Johannes Verhulststraat, onder bedreiging van een mes gedwongen haar mobiele telefoon af te geven.

 

Nadat ook haar handtas met geweld van haar arm werd getrokken, rende het tweetal snel weg.

 

Een getuige zag het allemaal gebeuren en belde direct 112. Vrijwel direct bij aankomst zag de politie twee jongens die voldeden aan het signalement, rennen in de nabijgelegen Cornelis Schuytstraat.

 

Na een korte actie werd het duo aangehouden. De gestolen handtas en mobiele telefoon hadden zij nog in hun bezit.

 

De verdachten worden maandag 20 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris.

 

Iets niet pluis? Bel 112

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of zoals bij dit slachtoffer, iemand die geniepig om zich heen kijkt en lijkt te willen toeslaan. Of misschien wel activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht een inbraak voorkomen, een inbreker op heterdaad aanhouden of straatrovers oppakken.

112 is bedoeld voor spoed, dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van het voorbereiden van een inbraak of diefstal of een ander misdrijf. Mede door het optreden van deze alerte getuige kon de politie de straatrovers oppakken en het slachtoffer haar spullen teruggeven

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.