Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 20 juli 2015, 17:36

iPhone dief snel opgepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:12 uur

AMSTERDAM – De diefstal van een iPhone op het Mercatorplein is zondag 19 juli door de politie snel digitaal opgelost. De 32-jarige Amsterdammer die de telefoon uit de hand griste van een 25-jarige vrouw is een kwartier later op het metrostation Ganzenhoef aangehouden en zit nog vast.

 

De vrouw liep rond 10.20 uur op het Mercatorplein. Plotseling pakte een man haar telefoon uit haar hand en rende daarmee hard weg. De vrouw stelde de politie in kennis van de beroving en gaf daarbij de inloggegevens van haar telefoon.

 

Signaal

De politie kon het signaal van de telefoon op de meldkamer volgen. De telefoon ging richting het Centraal Station en vervolgens verplaatste het toestel zich, kennelijk met de metro, naar Gaasperplas. De meldkamer gaf de positie van de telefoon door aan agenten op straat, waarop de aanhouding volgde. Het signalement van de verdachte en het afspelen van het geluid van de gestolen iPhone was daarbij doorslaggevend.

 

Straatroof

Straatroof is een vorm van diefstal met geweld. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij een geldautomaat, of als je op straat open en bloot met je smartphone bezig bent. Jaarlijks wordt van veel burgers de portemonnee of smartphone geroofd, blijkt uit onderzoek naar dit soort misdaad. De bestrijding van straatroof heeft dan ook hoge prioriteit bij de politie. De psychische, lichamelijke en materiële schade is immers vaak groot. Bent u slachtoffer geworden van straatroof? Doe dan altijd aangifte!

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.