Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 24 juli 2015, 17:43

Tien jongeren opgepakt in de Vogelbuurt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vrijdagochtend 24 juli zeven jongeren in de Vogelbuurt aangehouden. Zij zijn aangehouden in verband met o.a. diefstal in vereniging en openlijke geweldplegingen jegens goederen, die de laatste tijd in deze buurt plaatsvonden. Drie anderen die al vast zaten voor woninginbraken zijn eveneens hiervoor aangehouden.

De politie hield deze actie vanochtend naar aanleiding van diverse meldingen en aangiften. De berichten die de politie bereikten gaven een sfeerbeeld van jongeren die de buurt teisterden. Als buurtbewoners melding deden bij de politie, leek het er op dat de jongeren weer wraak namen door ruiten in te gooien of de buurtbewoners te intimideren.

Melden loont

Met deze actie wil de politie laten zien dat zij achter de bewoners staat. Hoe meer meldingen de politie krijgt hoe beter zij tegen deze vorm van buitensporige overlast op kan treden.

Maat meer dan vol

Wijkagent René heeft een leidende rol gespeeld bij deze actie: ‘Wat ons betreft is de maat meer dan vol. Deze jongens voelen zich kennelijk heer en meester in deze buurt. Wij gaan voor de veiligheid van de bewoners en nemen al hun meldingen serieus. Nog niet iedereen is opgepakt, meerdere aanhoudingen zullen volgen.’

Meerdere keren aangehouden

In het kader van dit onderzoek hield de politie drie jongens aan die al vast zaten voor woninginbraken. Een vierde verdachte was heengezonden; echter vanochtend is hij opnieuw aangehouden. De twee jongsten komen vanwege hun leeftijd (13) vandaag vrij, de anderen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar blijven voorlopig nog vast zitten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.