Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 29 juli 2015, 15:29

Explosie bij woning Fannius Scholtenstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

AMSTERDAM – Woensdagochtend 29 juli is een onderzoek gestart naar een explosie in de Fannius Scholtenstraat in West. Bij de explosie ontstond materiële schade, niemand raakte gewond. De politie hield een 52-jarige Amsterdammer aan. Zijn eventuele betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht.

Rond 05.00 uur hoorden verschillende omwonenden een enorme knal en zagen zij rook. Uit onderzoek bleek dat een nog onbekend explosief was ontploft. Drie geparkeerde auto’s en enkele fietsen raakten beschadigd, bij verschillende woningen zijn de ramen gesprongen en is er glasschade. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en is een sporen- en buurtonderzoek gestart.

Aanhouding

Net na de explosie werd door getuigen gezien dat een personenauto wegreed. Dit voertuig is inmiddels aangetroffen in het centrum van Amsterdam en afgesleept voor nader onderzoek. De eigenaar van de auto is aangehouden. Het gaat om een 52-jarige Amsterdammer. Uit nader onderzoek moet blijken of én welke rol hij speelt ten aanzien van de explosie. Hij wordt momenteel verhoord.

Getuigen

Het is op dit moment nog niet duidelijk wie er achter de explosie zit. Dit zal onderzoek moeten uitwijzen. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat omstreeks 04.00 uur ook al een harde knal te horen was. Mogelijk staat dat in verband met de latere explosie, een klein uur later. De politie zoekt getuigen die in de vroege ochtend iets verdachts hebben gezien in de (omgeving van de) Fannius Scholtenstraat . Zij worden verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via het (gratis) telefoonnummer 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.