Redactie 112 0 reactie(s) do 30 juli 2015, 15:57

Roze In Blauw houdt gesignaleerde vreemdeling aan

Laatste update: 22 aug 2021 13:12 uur

AMSTERDAM – In de ochtend van donderdag 30 juli 2015 heeft de politie een 26-jarige man aangehouden in een hotel in het centrum van Amsterdam. De man was naar aanleiding van een mishandeling, eind juli 2014, veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer, maar bleef lange tijd onvindbaar.

De twee hadden elkaar eind juli 2014 via een datingapp leren kennen en spraken bij het slachtoffer thuis af in de binnenstad van Amsterdam. Daar ontstond onenigheid, waarna het slachtoffer rake klappen kreeg en letsel in het gezicht opliep. De geweldpleger vluchtte in eerste instantie, maar kon vier dagen later door rechercheurs worden aangehouden in een hotel aan de Valkenburgstraat. De 26-jarige man werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer, maar zat vermoedelijk in het buitenland.

Deze week kwam bij het netwerk Roze In Blauw van de Amsterdamse politie informatie binnen dat de gesignaleerde zich mogelijk weer in de binnenstad zou ophouden. Onderzoek leidde naar een hotel in het centrum van Amsterdam. Daar werd de man donderdagochtend omstreeks 8.30 uur aangehouden.

Netwerk Roze In Blauw

Binnen de politie bestaan verschillende teams die zich richten op het welzijn van specifieke groepen. Eén van die teams is Roze in Blauw. Dit team zet zich in voor de belangen van homo’s, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders (LHBT). De politie benadrukt dat iedereen die te maken krijgt met geweld of discriminatie terecht kan bij de politie. Waar nodig kan (op vertrouwelijke wijze) contact worden opgenomen met Roze In Blauw via 088-1691234.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons