Redactie 112 0 reactie(s) vr 31 juli 2015, 12:01

Jacht op zakkenrollers met Find my phone app

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

AMSTERDAM – De politie roept mensen die op 1 augustus 2015 de Gay Pride bezoeken op om een Find my phone app te installeren. Met behulp van de app wil de politie het aantal aanhoudingen van zakkenrollers tijdens de botenparade vergroten.

Evenementen zijn geliefd bij zakkenrollers. Het is gezellig druk in de stad en mensen staan dicht op elkaar. Dit is de ideale situatie voor zakkenrollers om vaak ongemerkt hun slag te slaan en er vervolgens ongezien vandoor te gaan.

Extra politiemensen

Zakkenrollerij heeft tijdens de Gay Pride een hoge prioriteit bij de politie. Om die reden worden tijdens dit grootschalige evenement extra politiemensen ingezet om zoveel mogelijk zakkenrollers aan te houden met behulp van een Find my phone app.

Download Find my phone app

Er zijn verschillende track & trace apps waarmee de locatie van een gestolen telefoon achterhaald kan worden. Voor telefoons van het merk Apple is dit de Find My Iphone app. Voor Android gebruikers zijn er verschillende apps voor de locatiebepaling, bijvoorbeeld Where’s My Droid. Zorg daarnaast dat de smartphone met een wachtwoord beveiligd is.

Vergroot kans op aanhouding

Bezoekers van de Gay Pride die op zaterdag 1 augustus naar de botenparade komen, wordt verzocht om zo’n track & trace app op de smartphone te installeren. Een aantal rechercheurs zit die dag klaar om met de inloggegevens (Icloud of Google-account) van de slachtoffers de locatie van de telefoon te achterhalen. Als de telefoon een signaal uitzendt gaan politiemensen vervolgens zo snel mogelijk naar die locatie toe. Zo wordt niet alleen de kans op aanhouding van de zakkenroller vergroot, maar ook de kans dat de telefoon teruggegeven kan worden aan de eigenaar wordt groter.

Wat kunnen slachtoffers die dag doen?

  • Bel 112.
  • Geef de inloggegevens van uw Icloud of Google-account door.
  • Geef een telefoonnummer van een bekende door om bereikbaar te blijven voor de politie.
  • Doe aangifte.
  • Verander na de inzet van de politie het wachtwoord van uw account.
Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.