Redactie 112 0 reactie(s) di 11 augustus 2015, 15:41

Twee voortvluchtige Britten aangehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

AMSTERDAM – Het doelgroepenteam van de Amsterdamse politie hield vrijdagmiddag twee voortvluchtige Britten aan. Patrick A. en zijn vrouw Constance A. werden in Groot Brittannie gezocht in verband met poging tot moord en wapenbezit.

Om de twee te vinden is in april een Europees Aanhoudingsbevel verspreid. In mei riep de politie in Engeland bovendien de hulp van de burgers in om hen te vinden. Omdat er informatie was dat het duo zich mogelijk ophield in de binnenstad van Amsterdam, zijn de foto’s van de voortvluchtigen door de afdeling zware criminaliteit van de Amsterdamse politie onder de aandacht gebracht van het doelgroepenteam. Dit doelgroepenteam werkt in burgerkleding en houdt zich bezig met de bestrijding van straatcriminaliteit in de Amsterdamse binnenstad. De agenten die deel uit maken van dit team zijn getraind in het herkennen van personen.

Gespot vanuit politiebureau

Het duo loopt tegen de lamp als zij vrijdag 7 augustus rond 16.00 uur op de Spuistraat lopen. De achterkant van het politiebureau aan de Nieuwezijds Voorburgwal kijkt uit op die straat. Een agent staat op dat moment op de eerste verdieping van het bureau en ziet het stel lopen. Als de vrouw (55) achterom kijkt – in de richting van het bureau – herkent de agent haar direct. Hij geeft via de portofoon haar positie door aan zijn collega’s, die net als hij in burgerkleding werken. Een agent die er direct – onopvallend – op af gaat ziet dan ook de man goed (59) en herkent hem als degene die samen met de vrouw gezocht wordt. Omdat het om mogelijk gevaarlijke voortvluchtigen gaat, roepen zij de hulp in van geüniformeerde agenten. Even later worden de twee in de Mosterdpotsteeg aangehouden.

Metropolitan police

Nader onderzoek leidt naar een woning in Amsterdam Centrum. Deze is doorzocht, diverse goederen zijn in beslag genomen ten behoeve van overgedracht aan de Metropolitan Police. De voortvluchtige Britten worden verdacht van poging tot moord en wapenbezit. Zij zijn ter overlevering aan de Britse autoriteiten overgedragen aan het openbaar ministerie.

Ruim honderd Britten aangehouden

De laatste jaren werken de Amsterdamse recherche en leden van de Britse autoriteiten samen om criminelen op te sporen die zich in Amsterdam of omgeving ophouden. De afgelopen jaren werden door die samenwerking meer dan honderd Britse criminelen aangehouden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.