Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 11 augustus 2015, 15:57

Politie pakt acht jonge criminelen in Amsterdam Zuid-Oost op

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vanochtend acht jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar woonachtig op en rond Kikkenstein in Amsterdam Zuid-Oost aangehouden. Zij worden verdacht van verschillende misdrijven in deze buurt. Bij één van de verdachten is een vuurwapen in de woning aangetroffen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In de maanden juni en juli vonden rond Kikkenstein en 1e Kekerstraat diverse woninginbraken, woningovervallen, straatroven en openlijke geweldplegingen plaats.

Agente gewond door houten paal

De politie startte een onderzoek waarbij deze jongeren in beeld kwamen die mogelijk verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor een of meerdere van deze gepleegde misdrijven. Eén of meerdere jongeren zijn mogelijk ook verantwoordelijk voor het naar beneden gooien van een houten paal op 20 juli. Deze paal raakte een politieagente, die daarbij aan haar hoofd gewond raakte. Op 23 juli vond op het metrostation van de Van der Madeweg een openlijke geweldpleging plaats, waarbij een politieagent in burger gewond raakte. Ook in deze zaak doet de politie onderzoek naar de betrokkenheid van de aangehouden jongeren.

Vuurwapen in woning

De jongens zijn dindagochtend vroeg in hun woningen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de woning van een 17-jarige verdachte trof de politie het vuurwapen aan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.