Redactie 112 0 reactie(s) do 03 september 2015, 15:48

Verdachte aangehouden voor verkrachting 75-jarige vrouw

Laatste update: 22 aug 2021 13:12 uur

AMSTERDAM – De recherche heeft vanmorgen, donderdag 3 september, een 28-jarige man aangehouden als verdacht van de zware mishandeling, verkrachting en beroving op een 75-jarige vrouw uit Amsterdam West.

Het onderzoeksteam kwam de verdachte op het spoor na een zogenaamde DNA hit op eerder verricht technisch onderzoek. Het aangetroffen DNA bleek in de landelijke databank te zitten, waarna zijn identiteit bekend werd. Op verschillende adressen is huiszoeking verricht.

De man is een bekende van politie en justitie, onder andere voor diverse vermogensdelicten en een eerder gepleegd ernstig geweldsmisdrijf. Omdat de verdachte in alle beperkingen zit zullen er inhoudelijk verder geen mededelingen worden gedaan.

Delict

Op vrijdagmorgen 31 juli rond zeven uur liep het slachtoffer met haar hondjes op het Helmersplantsoen toen zij plotseling van achteren werd vastgegrepen door een man. De vrouw werd vervolgens een daar gelegen onderdoorgang ingesleurd, waar de man haar ernstig mishandelde, verkrachtte en tenslotte beroofde van haar sieraden. Een getuige hoorde de vrouw gillen waarna de politie werd gealarmeerd. De man ontkwam te voet.

De afgelopen week is veel aandacht geweest voor de zaak in o.a. diverse opsporingsprogramma’s, waarin ook een compositietekening van de verdachte werd getoond.

Hierop kwamen ruim 80 tips binnen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons