Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 september 2015, 15:54

Slachtoffers beroving zetten achtervolging in

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

AMSTERDAM – De politie heeft maandagavond 14 september een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof, kort daarvoor op de Clauskindereweg in Amsterdam Osdorp. De politie is nog op zoek naar een tweede persoon en roept getuigen op zich te melden.

Rond 21.45 uur bedreigden twee mannen een ander tweetal met een vuurwapen. Vervolgens beroofden de daders de twee mannen van hun persoonlijke eigendommen. Zij vluchtten in een auto, maar de slachtoffers stapten in hun eigen auto en zetten de achtervolging in. Tegelijkertijd belden zij de politie en gaven de route die de daders aflegden door.

Aanhouding

Agenten kwamen snel ter plaatse en zagen de auto – met een warme motorkap – die de daders vermoedelijk gebruikt hadden staan op het Abraham Staalmanplein. Daar vlakbij vond de politie ook een tas met daarin een doorgeladen vuurwapen. Agenten zochten in de omgeving naar de straatrovers. Op basis van het signalement hielden de agenten een 28-jarige man uit Amsterdam aan in een horecagelegenheid.

Getuigen gezocht

De verdachte zit vast voor nader onderzoek. In verband met dat onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen. Ook zoekt de politie nog naar een tweede persoon. Mensen die meer informatie hebben over de straatroof, de daders en/of de vluchtroute wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.