Redactie 112 0 reactie(s) zo 20 september 2015, 16:54

Politie schiet bij aanhouding “overvaller”

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

AMSTERDAM – Zondagochtend 20 september 2015 rond half vier heeft de politie bij de aanhouding van een “hotel-overvaller” geschoten.

De man was een hotel aan het Hendrikje Stoffelstraat binnengelopen. Op enig moment begon hij te vechten en te worstelen met een personeelslid. Terwijl hij dit deed was hij aan het bellen en zei volgens het personeelslid: “Er is een pistool, stuur meerdere eenheden”. De politie ontving vanuit het hotel ook een overvalalarm.

Geschoten
Toen meerdere eenheden ter plaatse kwamen werd gezien dat de verdachte de Titus van Rijnstraat op rende richting Surinameplein. Gezien de gedragingen, zijn bewegingen en in het achterhoofd dat er een “overval met een vuurwapen was gepleegd ” is er geschoten. Daarna werd de verdachte aangehouden.

Agressief
Tijdens het vervoer naar een cellenhuis was de man zeer agressief en uitte doodsbedreigingen. Dit gedrag ging gepaard met bijten en verzet. In het cellencomplex heeft ambulancepersoneel getracht hem kalm te krijgen. Toen dat niet lukte is hij overgebracht naar een ziekenhuis.

Onderzoek
Het forensisch/technische onderzoek werd gedaan door specialisten van een andere eenheid. Het onderzoek in verband met het schieten door politiemensen is in behandeling bij het team van Veiligheid, Integriteit en Klachten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.