Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 09 oktober 2015, 15:05

Zes aanhoudingen tijdens controle in Westelijk Havengebied

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

AMSTERDAM – Tijdens een controle in het Westelijk Havengebied in Amsterdam zijn donderdag 8 oktober 2015 zes personen aangehouden. De politie hield de controle in samenwerking met de Belastingdienst, de Douane en de Koninklijke Marechaussee.

Tijdens de controle op en rond de Basisweg is gebruik gemaakt van een kentekenleessysteem (ANPR). Alle bestuurders zijn onderworpen aan een blaastest. Niemand had teveel gedronken. In totaal zijn 126 voertuigen gecontroleerd. Motorrijders namen deze voertuigen mee naar een controleplaats langs de Donauweg. In ernstige gevallen trad de politie verbaliserend op. In een aantal gevallen is in het kader van de politieacties een waarschuwing uitgedeeld.

Aanhoudingen
Twee mannen in de leeftijd van 21 en 27 jaar uit Zaanstad zijn aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. Zij hadden een kleine hoeveelheid pillen en een zakje met wit poeder bij zich. Onderzoek moet uitwijzen of dit harddrugs zijn. De auto waarin zij reden is voor nader onderzoek in beslag genomen.

De overige aanhoudingen hielden verband met illegaal verblijf, twee signaleringen voor het betalen van een onherroepelijk vonnis en signalering voor het afstaan van DNA. Deze 28-jarige man uit Amsterdam bleek ook zonder rijbewijs te rijden. Hij was hiervoor al eens eerder voor bekeurd.

Overige resultaten
Er zijn o.a. bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs, het bezit van een busje traangas en overbelading.

De Belastingdienst inde in totaal 23.800 euro in verband met openstaande belastingschulden en nam acht auto’s in beslag, omdat de vordering niet direct kon worden voldaan.

De Douane maakte proces-verbaal op voor het inzamelen van afval zonder vergunning.

De Koninklijke Marechaussee scande de identiteitsbewijzen van buitenlanders. In één geval vond een aanhouding plaats en is de persoon overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Doelstellingen
De samenwerkende opsporingsdiensten werkten samen om zichtbaar te zijn op straat, de verkeersveiligheid te bevorderen, om wapens en drugs op te sporen en relevante informatie te verzamelen om de intelligencepostitie in dit betreffende gebied te verbeteren.

Extra alert tijdens donkere dagen
In de donkere maanden van het jaar neemt de kans op woninginbraken toe en daarom neemt de politie extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken. Met verkeerscontroles waarbij gebruik wordt gemaakt van kentekenherkenning komt de politie op een eenvoudige manier in contact met mogelijk verdachte personen en bekenden van de politie. Naast gerichte verkeerscontroles surveilleert de politie in de donkere avonduren extra vaak met zowel agenten in uniform als in burger.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.