Redactie 112 0 reactie(s) wo 14 oktober 2015, 15:43

Amsterdammer (17) rooft handtas van toeriste

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

AMSTERDAM – Een 17-jarige Amsterdammer is dinsdagmiddag 13 oktober vlak nadat hij een straatroof had gepleegd aangehouden.

Een 25-jarige toeriste liep rond 15.10 uur met een vriendin over de Jan van Galenstraat toen de Amsterdammer plotseling aan haar handtas begon te trekken. De tas belandde op de grond en toen de vriendin van het slachtoffer de tas probeerde te pakken, kreeg zij een duw van de dader. Hij rende er vervolgens met de tas vandoor. De vrouwen gingen achter de straatrover aan en meerdere getuigen hebben, terwijl de politie gealarmeerd werd, uitgekeken naar de verdachte. Hij is enkele minuten later op de Orteliusstraat door de politie aangehouden. De tas is in de omgeving, met inhoud, terug gevonden. De Amsterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.