Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 20 oktober 2015, 16:17

Jongen (17) beroofd met nepvuurwapen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:13 uur

AMSTERDAM – Een jongen van 17 jaar oud is vrijdagavond 16 oktober beroofd in de Sint Annenstraat. Dankzij alerte getuigen konden agenten snel een verdachte aanhouden.

De 17-jarige jongen staat die avond in de Sint Annenstraat even voor middernacht op een vriend te wachten, als een man op hem af komt lopen. Op het moment dat de man vlakbij hem is, pakt deze een vuurwapen uit zijn zak en richt dat op het hoofd van de jongen. Hij vraagt om geld en de jongen geeft hem wat muntgeld en een aantal pasjes. Daarna gaat de straatrover er vandoor.

Dappere getuigen
Een aantal getuigen volgt de verdachte. Een van hen herkent twee agenten in burger, spreekt de dienders aan en wijst de verdachte aan. Op de kruising van de Sint Annenstraat en Oudezijds Voorburgwal houden deze agenten de man aan. Het gaat om een 23-jarige man uit Amsterdam. Het wapen is in beslaggenomen. Het bleek om een speelgoedwapen te gaan. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in voorlopige hechtenis.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.