Redactie 112 0 reactie(s) wo 21 oktober 2015, 2:40

Veel vragen rond dood Hayder Zengin

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

AMSTERDAM – Bij de politie komt donderdagmiddag 15 oktober rond 10 over drie een melding binnen dat er een zwaargewonde man is aangetroffen. Als hulpdiensten bij de Derkinderenstraat 11 arriveren, blijkt de man overleden. Hij is door meerdere schoten om het leven gebracht.

Het slachtoffer is de 37-jarige Haydar Zengin, een Amsterdammer van Turkse afkomst, gescheiden van de moeder van zijn twee kinderen, voormalig advocaat en geen bekende van de politie. Zoals wel vaker kwam Haydar Zengin aan de Derkinderenstraat administratief werk doen, zo ook die middag.Uit onderzoek is inmiddels vast komen te staan dat Haydar rond 12.00 uur nog in leven was, dus hij moet om het leven zijn gebracht tussen 12.00 en 15.15 uur. Midden op de dag dus.

Buurtonderzoek
Wat opvalt uit, onder meer, buurtonderzoek is dat niemand schoten lijkt te hebben gehoord. Het onderzoeksteam wil dan ook nog vele vragen beantwoord zien en vraagt daarbij direct de hulp van het publiek.Zoals al benoemd komt het slachtoffer op geen enkele manier voor in de politiesystemen en moet de recherche rekening houden met alle denkbare scenario’s.

Vragen

  • Voor nu wil het team graag in contact komen met mensen die informatie kunnen geven over Haydar Zengin.
  • Wie is hij?
  • Met wie ging hij om?
  • Waar hield hij zich mee bezig?
  • Had hij problemen en heeft hij daar mogelijk met anderen over gesproken?

Iets verdachts gezien?
Verder wil de recherche in contact komen met getuigen die iets opvallends hebben gezien in de Derkinderenstraat rond perceel 11 of in de directe omgeving daarvan. En dan niet alleen op de dag van zijn dood, die donderdag 15 oktober, maar ook in de dagen of zelfs weken daarvoor. En dan gaat het over verdachte personen of voertuigen, eigenlijk alles waar mensen nu vraagtekens bij stellen.

Zie ook: Man doodgeschoten in bedrijfsruimte Derkinderenstraat

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.