Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 22 oktober 2015, 16:21

Zeven aanhoudingen na controle van Café in West

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

AMSTERDAM – Een horecazaak in de Balboastraat is woensdagavond 21 oktober onderworpen aan een uitgebreide integrale controle. Zeven personen zijn aangehouden en er is harddrugs aangetroffen. Ook zijn aanwijzingen gevonden dat in het pand illegaal werd gegokt.

De controle werd gedaan door politie, douane en gemeente. In totaal werden zeven mensen aangehouden, waaronder de beheerder van het pand. Hij wordt verdacht van het gelegenheid geven aan illegaal gokken.

De andere verdachten zijn aangehouden voor het verstrekken van -, het gebruik van -, en het bezit van harddrugs en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Twee personen bleken gesignaleerd te staan, een van hen is overgedragen aan de IND, de ander had nog 1900,- aan boetes open staan. Twee laptops – die vermoedelijk gebruikt werden voor illegaal gokken – zijn in beslag genomen, evenals enkele gebruikershoeveelheden softdrugs.

Liquidatieaanpak
De controle werd uitgevoerd in het kader van de aanpak van excessief geweld, waarbij de focus naast het opsporen en vervolgen, sterker ligt op het verstoren van criminele groepen. Onderdeel hiervan is het uitvoeren van gerichte controles op sleutelplaatsen, plekken waar personen uit die criminele groepen zich mogelijk ophouden”.

De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, die zal beoordelen of de horecazaak gesloten moet worden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.