Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 november 2015, 15:38

Vijf mannen aangehouden na controle bij stichting in West

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

AMSTERDAM – Vijf mannen zijn dinsdagavond 3 november aangehouden tijdens een integrale controle bij een stichting in de Van Moerkerkenstraat in Amsterdam West. Er zijn aanwijzingen gevonden dat hier illegaal werd gegokt. De controle vond plaats in het kader van de aanpak van excessief geweld, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

De actie was een samenwerking tussen de politie, het openbaar ministerie, de douane, de kansspelautoriteit, de arbeidsinspectie en de gemeente. De controle begon rond acht uur en vond plaats vanwege de verdenking van illegaal gokken. Iedereen die aanwezig was in het pand is gecontroleerd. In totaal hield de politie vijf mannen aan. Twee mannen hadden geen geldig identiteitsbewijs bij zich, twee anderen worden verdacht van illegaal gokken en één man moest mee omdat hij geregistreerd staat als ongewenst vreemdeling. Ook nam de politie een aanzienlijk geldbedrag in beslag.

Aanpak excessief geweld
De controle was in het kader van de aanpak van excessief geweld, waarbij de focus naast het opsporen en vervolgen ook ligt op het verstoren van criminele groepen. Onderdeel van deze aanpak is het uitvoeren van gerichte controles op sleutelplaatsen, plekken waar personen uit die criminele groepen zich mogelijk ophouden.

De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, die zal beoordelen of de stichting gesloten moet worden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.