Redactie 112 0 reactie(s) do 12 november 2015, 15:38

Verdachte tientallen oplichtingen opgepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag in Amsterdam-West aangehouden op verdenking van het plegen van tientallen oplichtingen. Zijn slachtoffers waren veelal op hoge leeftijd.

De man wordt ervan verdacht dat hij stelselmatig zogenoemde babbeltrucs pleegde bij voornamelijk mensen op hoge leeftijd. Hij deed zich voor als pakketbezorger en wanneer hij met een pakket aan de deur kwam werd de slachtoffers gevraagd om ‘bezorgkosten’ te pinnen. Vervolgens werden de bankpassen van de slachtoffers weggenomen of stiekem omgeruild voor een andere. In veel gevallen wist de verdachte met de bankpassen van de slachtoffers grote geldbedragen van de rekeningen op te nemen. De babbeltrucs werden gepleegd in onder meer Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam. De recherche kwam de man op het spoor na uitgebreid onderzoek. De man zit vast en er wordt onderzocht of hij mogelijk bij meer babbeltrucs betrokken is.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.