Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 13 november 2015, 16:36

Notoire inbreker aangehouden bij controle

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Bij een controle op de President Allendelaan is donderdag 12 november een 20-jarige notoire inbreker aangehouden die in het bezit was van inbrekerswerktuig en een kistje met gouden sieraden. In totaal zijn op verschillende locaties 165 voertuigen gecontroleerd.

Er vielen 46 bekeuringen voor uiteenlopende overtredingen en de Belastingdienst nam 20 auto’s in beslag en inde ruim 22.500 euro aan openstaande belastingschulden

Donkere dagen offensief
De controles hielden verband met het Donkere Dagen Offensief. Op het kenteken van de auto van de inbreker kwam een hit van de ANPR (Automatic Number Plate Recognition). De man was in het verleden meerdere keren verdacht van woninginbraken. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de gouden sieraden. Een andere ‘hit’ leverde een openstaande boete van 3800 euro op. De Douane nam de auto in beslag en stelt een nader onderzoek in naar mogelijk illegaal vervoeren van geld.

Manipulatie begrenzer
Bij de verschillende controles vielen bekeuringen voor overschrijding van de maximum snelheid (25), het rijden door rood licht (12), over het fietspad rijden met bromfiets (4), defecte verlichting, rijden over de busbaan, telefoneren tijdens het rijden op een scooter en manipulatie van een scooterbegrenzer. Een politiemotorrijder constateerde dat de snorscooter ruim boven de 40 km/uur reed, terwijl op de rollentestbank de snelheid niet boven de 22 km/uur kwam. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder met een stekkertje deze snelheid kon beïnvloeden.

Wachten op keuren

In 18 gevallen is een WOK-melding gedaan aan de RDW. WOK staat voor wachten op keuring, omdat de constructiesnelheid van de brom- of snorfiets te hoog is. De eigenaar is dan verplicht om het voertuig te herstellen en ter keuring aan te bieden aan de RDW. In de tussentijd mag er niet meer worden gereden. De politie nam een rijbewijs in beslag omdat deze ongeldig was verklaard en inde direct een boete van 120 euro voor het overschrijden van de maximum snelheid met een snorfiets.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.