Redactie 112 0 reactie(s) di 17 november 2015, 17:11

Man pint 5000 euro na phishingmail

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Regelmatig worden nietsvermoedende klanten benaderd door criminelen die namens ‘de bank’ mails versturen en zo proberen achter de bankgegevens van deze klanten te komen. In Amsterdam staat iemand ruim 5000,- te pinnen van een rekening die niet van hem is.

Een 45-jarige mevrouw uit Den Haag trapte onlangs in zo’n zogenoemde phishingmail. Ze was aan het internetbankieren en zag op de site van de Rabobank al berichten over een nieuw apparaatje dat ze zou krijgen, een zogenoemde Scanner. Even later zag ze in haar mailbox ook een bericht van de Rabobank over een nieuwe Scanner.

Elke klant van de Rabobank gaat over op een nieuwe veiligere Scanner, dus als Rabobank klant kwam de mail heel aannemelijk over bij deze mevrouw. In de mail werd haar verzocht haar bankpas op te sturen en haar gegevens door te geven omdat ze een hele nieuwe pas en code zou krijgen. Dit omdat deze aan zou sluiten bij het nieuwe Scanner systeem. Dat heeft de vrouw gedaan en vervolgens is er ruim 5,5 duizend euro van haar rekening gestolen.

Vragen
Dat geld werd opgenomen bij een geldautomaat aan de Amstelstraat in Amsterdam door de man op de camerabeelden. Kent of herkent u de man op de camerabeelden? Neemt u dan contact op met de recherche aan Bureau Overbosch via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M, via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.