Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 03 december 2015, 15:48

Vier aanhoudingen bij controle eethuis Javastraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Vier mannen zijn woensdag 2 december aangehouden tijdens een integrale controle bij een eetcafé aan de Javastraat in Amsterdam Oost. Er zijn aanwijzingen gevonden dat hier illegaal werd gegokt. De controle vond plaats in het kader van de aanpak van zware criminaliteit, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

De actie was een samenwerking tussen de politie, de kansspelautoriteit en de arbeidsinspectie. De controle begon rond 15.00 uur en vond plaats vanwege de verdenking van illegaal gokken.

Iedereen die aanwezig was in het pand is gecontroleerd. In totaal hield de politie vier mannen aan, onder andere in verband met overtreding van de wet op de kansspelen en overtreding van de arbeidswet. Ook zijn telefoons, een laptop en een kleine hoeveelheid heroïne in beslag genomen.

Aanpak zware criminaliteit
De controle was in het kader van de aanpak van zware criminaliteit, waarbij de focus naast het opsporen en vervolgen ook ligt op het verstoren van criminele groepen. Onderdeel van deze aanpak is het uitvoeren van gerichte controles op sleutelplaatsen, plekken waar personen uit die criminele groepen zich mogelijk ophouden. Illegaal gokken kan een aanzuigende werking hebben voor criminaliteit, zoals afpersing, bedreiging en geweld. Dit kan voor omwonenden overlast geven en als onveilig worden ervaren. De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, die zal beoordelen of het eetcafé gesloten moet worden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.