Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 december 2015, 15:48

Inbrekers woning in Nieuw Sloten Zuid betrapt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Twee mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar zijn donderdag 3 december op heterdaad aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in Nieuw Sloten Zuid. De politie trof bij de mannen diverse gestolen goederen aan. Zij zitten nog vast.

Rond 11.35 uur kwam op de meldkamer van de politie een melding binnen dat er vermoedelijk was ingebroken in een woning aan Zennehof. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse en troffen twee mannen aan die aan het signalement voldeden.

Kerntrekker

Bij hun aanhouding trof de politie diverse sieraden, een ploertendoder en een kerntrekker aan. Met dit slotenmakersgereedschap kan een slot van een deur, die niet goed is beveiligd, eenvoudig open worden gemaakt. De aangetroffen sieraden waren uit de woning aan het Zennehof ontvreemd. De politie stelt een nader onderzoek in met betrekking tot deze woninginbraak.

 

DDO Whatsappgroep
De bewoners in Nieuw Sloten en specifiek in Zennehof, zijn in het kader van het Donkere Dagen Offensief gemobiliseerd om alert te zijn op inbrekers. Zij maken daarvoor gebruik van de ‘DDO Whatsappgroep’. Op deze wijze kunnen zij de politie snel informeren, waarop de politie dan adequaat kan handelen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.