Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 december 2015, 16:00

Man verzet zich hevig na doorrijden aanrijdingen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:14 uur

AMSTERDAM – Een 55-jarige man heeft zich vrijdag 4 december heftig verzet bij zijn aanhouding op de Hoofdweg. Hij was doorgereden na een aanrijding met een meisje op een fiets op de Baarsjesweg en een paal van een parkeerautomaat op de Nepveusstraat. Van de man is een bloedproef gevorderd, omdat hij vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen heeft gereden.

Politieagenten zagen de zwarte BMW midden op de Hoofdweg stilstaan. De auto was beschadigd en er zat niemand in. Op een gegeven moment stapte een man, die naar later bleek de bestuurder van de auto te zijn geweest, in de auto en wilde wegrijden. Hij negeerde de vordering van de politieagent om zijn rijbewijs te tonen en de sleutel van de auto in te leveren. Vervolgens zag de agent dat in de middenconsole van de auto een bekertje stond met wit poeder. De man in de auto verhinderde de inbeslagname van dit bekertje en trachtte het te vernielen en de inhoud weg te gooien. Bij de aanhouding die daarop volgde ontstond een gevecht, waarbij de man zich hevig verzette. Met meerdere politieagenten kon de man uiteindelijk onder controle worden gebracht.

Recidive
Op het bureau bleek dat de man in het verleden meerdere malen was veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs. Hij had zijn rijbewijs net een maand terug, nadat het was ingevorderd voor het rijden onder invloed. Om vast te stellen of hij opnieuw onder invloed van drugs reed, is een bloedonderzoek gevorderd. De uitslag van dit onderzoek is niet direct bekend. De auto en het bekertje met witte poeder is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van plaatsen ongeval, verzet bij aanhouding en vermoedelijk bezit van verdovende middelen. Als de uitslag van het bloedonderzoek positief is komt daar het rijden onder invloed bij. Het meisje op de fiets raakte door de aanrijding niet gewond.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.