Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 december 2015, 16:23

Politie houdt verkeerscontrole op de Dam

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Tijdens koopavond, donderdag 3 december, heeft de politie een verkeerscontrole op de Dam gehouden. Vier scooterrijders moeten hun tweewieler opnieuw laten keuren door de RDW. Zes kregen een bekeuring voor uiteenlopende overtredingen. Twee mannen reden zonder rijbewijs.

De controle vond plaats in het kader van het Donkere Dagen Offensief. De politie maakte gebruik van kentekenleesapparatuur en rollentestbanken. Een 39-jarige bestuurder van een bestelauto reed zonder rijbewijs. Hij was dit jaar al twee keer eerder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Een 21-jarige snorfietser was ook niet het bezit van de felbegeerde kaart en is eveneens bekeurd.

WOK
Bij vier scooters was de constructiesnelheid zo hoog dat de eigenaren naast een bekeuring ook een keuring van het voertuig kregen opgelegd. Tijdens de WOK (= wachten op keuren) dient de scooter te worden aangepast naar de juiste constructiesnelheid en gekeurd te worden door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Gedurende deze periode mag er niet mee op de openbare weg worden gereden.

BOB
In totaal zijn er 112 auto’s en 34 scooters gecontroleerd. Twee personen stonden gesignaleerd voor openstaande boetes. De boetes van 549,00 en 168,75 euro zijn direct gepind. De blaastesten leverden geen positief resultaat op of misschien juist wel: Niemand had teveel alcohol gedronken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.