Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 07 december 2015, 15:17

Inbrekers opgepakt in West

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:14 uur

AMSTERDAM – De politie in West heeft de afgelopen week diverse verdachten aangehouden voor inbraak, poging tot inbraak en heling.

Donderdag 3 december zagen agenten rond 15.40 uur een 31-jarige man uit Amsterdam op de Orteliusstraat een pand uitkomen. De man stond gesignaleerd om buiten heterdaad aan te houden voor de diefstal uit een hotel , afgelopen zomer. Tijdens de veiligheidsfouillering troffen de agenten een geringe hoeveelheid harddrugs in zijn kleding. Het vermoeden bestond dat deze drugs in het pand aan de Orteliusstraat waren gekocht. Reden genoeg om een onderzoek in deze woning in te stellen. In het pand trof de politie o.a. in de keuken een aantal fietsen die op slot stonden. Eén van de fietsen stond als gestolen gesignaleerd. De politie nam de andere vijf eveneens in beslag. Een tweede aangever heeft zich naar aanleiding hiervan bij de politie gemeld. Een 41-jarige man uit Amsterdam is aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van de gestolen fietsen.

Kerntrekmethode
Vrijdag 4 december kwam rond 19.00 uur een melding binnen dat er was ingebroken in een woning aan de President Allendelaan. Het slot van de woning was geforceerd met behulp van een kerntrekker. De verdachten waren er vandoor gegaan op een snorfiets, die de politie even later zag rijden. De bestuurder van de snorfiets wilde niet stoppen. Hij kwam vervolgens in aanraking met de politieauto en kwam ten val. Hierop konden een 19-jarige Zaandammer en een 20-jarige Amsterdammer worden aangehouden. De buit en het cilinderslot hadden zij nog in hun bezit.

Whatsapp
Zondag 6 december kwam er bij de meldkamer van de politie een melding binnen van een poging tot inbraak in een woning aan de Pond Sterlinglaan. Een raam van de woning was geforceerd. De eigenaar van de woning, die niet thuis was, kreeg via de telefoon een inbraakalarm binnen en had via ‘Whatsapp’ contact met één van de buurtbewoners. Die kon een goed signalement geven van de inbreker, waarop de politie een 20-jarige verdachte uit Amsterdam aanhield.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.