Redactie 112 0 reactie(s) di 08 december 2015, 15:58

Politie zoekt getuige van poging verkrachting Fizeaustraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Rechercheurs van de afdeling zeden zijn dringend op zoek naar een twee-tal specifieke getuigen die mogelijk meer informatie kunnen geven over een poging tot verkrachting waarvan een 23-jarige vrouw op vrijdagochtend 4 december het slachtoffer werd.

 

De jonge vrouw liep die ochtend kort na half acht van het Amstelstation over de Hugo de Vrieslaan naar de Fizeaustraat toen zij plotseling van achteren werd vastgegrepen door een man die haar probeerde te verkrachten. Omdat het de vrouw lukte heel hard te gillen stopte een jongeman op een skateboard waarop de dader ophield en te voet wegvluchtte. De jongeman heeft het slachtoffer opgevangen en begeleid naar het clubhuis van de daar gevestigde korfbalvereniging. In de consternatie echter is het slachtoffer vergeten zijn naam te vragen of een telefoonnummer van hem te noteren. De jongeman gaf aan onderweg te zijn naar school. Het slachtoffer omschrijft de jongeman als rond de 20 jaar, ongeveer 1.75m. lang, blanke huidskleur, blond stijl haar, brildragend, een klein ‘driedaags’ baardje en hij verplaatste zich op een zogenaamd longboard (verlengd skateboard). Daarnaast wil het onderzoeksteam graag in contact komen met een oudere man met grijs haar op een fiets. Hij fietste vlak langs het slachtoffer en haar belager terwijl de dader de vrouw op de grond vast hield. Het was die ochtend nog donker. Ook houdt het team er rekening mee dat ook andere vrouwen mogelijk door deze dader zijn belaagd. Dat kan die ochtend van vrijdag 4 december gebeurd zijn, maar ook in de dagen ervoor of erna. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-844. Het signalement van de verdachte luidt als volgt: – Een lange man, tussen de 1.90m. en 1.95m. lang – Lichtgetint uiterlijk – Tussen de 30 en 40 jaar – Slank tot normaal postuur – Middellang donker haar – Een korte zwarte jas met twee vierkante zakken aan de voorzijde – Donkere spijkerbroek – Hij sprak Nederlands met een “Marokkaans’ accent

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.