Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 11 december 2015, 15:48

Zestien aanhoudingen bij politieactie Amsterdam Centrum

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 december zijn in het centrum van Amsterdam 16 personen aangehouden voor onder andere straatroof, zakkenrollerij en de verkoop van nepdope. De actie vond plaats in het kader van het Donkere Dagen Offensief.

In de wintermaanden, de donkere dagen, slaan criminelen vaker hun slag. Daarom neemt de politie in deze maanden samen met partners extra maatregelen tegen bijvoorbeeld woninginbraak, straatroven en overlast. Bij de specifieke actie van afgelopen nacht werden in het centrum van de stad agenten in burger ingezet. Zij hielden acht mensen aan voor het verkopen van nepdope. Ook werden drie personen aangehouden voor zakkenrollerij, één voor ordeverstoring en één voor belediging.

Straatrovers snel aangehouden
Een agent in burger die getraind is om zakkenrollers en straatrovers op te sporen, zag drie mannen staan die mensen op straat aanspraken. Hij vertrouwde het niet en vroeg aan een collega van de Centrale Camera Toezicht Ruimte om deze personen in de gaten te houden. Zelf namen hij en enkele collega’s afstand, maar ze bleven in de buurt en onderhielden contact met degene die de camerabeelden aan het uitkijken was.

Niet lang daarna was op die beelden te zien dat het drietal in de Oudebrugsteeg een toerist beroofde. De agenten snelden direct naar die locatie toe en konden na een korte achtervolging alle drie de verdachten aanhouden. Het gaat om een jongen van 17 en twee jongens van 18 jaar oud.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.