Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 14 december 2015, 15:46

Amsterdammer loopt met pistool in broekband

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

AMSTERDAM – Een 29-jarige vrouw en een 25-jarige uit Amsterdam zijn zaterdag 12 december op de Lange Leidsedwarsstraat aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. De politie trof een pistool in zijn broeksband aan. Het wapen is in beslag genomen. Beiden moeten zich begin februari 2016 verantwoorden voor de rechter.

Een onbekend gebleven burger waarschuwde de politie dat een vrouw een pistool bij zich had. Zij maakte deel uit van een groep van twee mannen en twee vrouwen. Eén van de gewaarschuwde agenten herkende een van de mannen, een bekende van de politie, aan het opgegeven signalement. Na enig speurwerk trof de politie het viertal aan op de Lange Leidsedwarsstraat. Eén van de vrouwen die bij dit gezelschap hoorde voldeed volledig aan het signalement van de vrouw die een pistool bij zich zou hebben. De politie sloot het viertal rond 05.15 uur in en hield hen aan. Bij de fouillering trof de politie een pistool in de broeksband van de 25-jarige man aan. Het vermoeden bestaat dat de vrouw dit wapen ook bij zich heeft gehad.

Hoge prioriteit
De politie van Centrum-Jordaan is in het kader van het Donkere Dagen Offensief extra alert in en rond het uitgaansleven op en rond het Leidseplein. Meldingen als deze hebben dan ook een hoge prioriteit. Nader onderzoek wees uit dat het om een echt vuurwapen ging dat was voorzien van een magazijn met patronen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.