Redactie 112 0 reactie(s) di 02 februari 2016, 17:29

Amsterdammer aangehouden bij controle belwinkel in Oost

Laatste update: 22 aug 2021 13:15 uur

AMSTERDAM – Naar aanleiding van een onderzoek naar heling heeft de politie maandagmiddag 1 februari tijdens een integrale controle bij een telefoonwinkel in de Javastraat in Amsterdam-Oost een van diefstal afkomstige telefoon aangetroffen. De eigenaar – een 42-jarige Amsterdammer – is aangehouden. Hij stond gesignaleerd voor heling van een auto in Zeeland.

De controle begon rond 15.00 uur en vond plaats vanwege de verdenking van de aanwezigheid van een gestolen telefoon. De actie was een samenwerking tussen de politie en diverse partners, waaronder de Belastingdienst, stadsdeel Oost en het openbaar ministerie. Tijdens de zoeking is ook een aanzienlijk geldbedrag in coupures van vijfhonderd euro aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Aanpak ondermijning
De controle past binnen integrale controles met fiscaalrechtelijke en bestuursrechtelijke middelen bij ondernemingen in de Javastraat en wordt ingezet voor het afpakken van criminele vermogens en voor het tegengaan van fraude.

De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, die gaat beoordelen of de belwinkel gesloten moet worden op grond van heling.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons