Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 04 februari 2016, 15:32

Straatrovers met hulp van een omstander aangehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 13:15 uur

AMSTERDAM – In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 februari heeft de politie met hulp van een omstander twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof.

Rond 04.45 uur sprak een man twee agenten aan die surveilleerden op de Vijzelstraat. Hij vertelde dat een vriend vlak daarvoor na het pinnen was bedreigd en beroofd door twee mannen. De straatrovers waren daarna gevlucht via de Herengracht in de richting van het Thorbeckeplein.

Mee in politieauto
De agenten vroegen de man om in de politieauto te stappen en met hen mee te rijden, zodat ze gezamenlijk konden zoeken naar de daders. Op het Thorbeckeplein zag hij twee mannen de Korte Reguliersdwarsstraat in lopen die hij aanwees als de daders van de straatroof. De agenten stapten uit en riepen naar het tweetal dat zij moesten blijven staan. Eén van hen voldeed hieraan en de agenten hielden hem aan op verdenking van het plegen van de straatroof. De ander liep door, maar de politie hield ook hem aan. De tweede verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Het tweetal (30 en 31 jaar) zit nog vast.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.