Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 05 februari 2016, 16:16

Straatrovers op snorfiets na achtervolging aangehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 13:15 uur

AMSTERDAM – De politie heeft donderdagavond 4 februari 2016 na een volgactie twee straatrovers, die op een snorfiets reden, aangehouden. De straatroof vond plaats op de Binnenkant. Het slachtoffer raakte niet gewond maar werd wel beroofd van zijn tas. Beide 24-jarige verdachten zijn ingesloten en hun snorfiets is in beslag genomen.

De zaak startte toen een lid van het Doelgroepenteam zag dat twee mannen op een snorfiets “zoekend” gedrag vertoonden. De mannen reden kris-kras door het centrum van Amsterdam. Het vermoeden rees dat ze op zoek waren naar een slachtoffer om te beroven. Diverse politiemensen werden betrokken bij de volgactie of reden parallel volgend aan de snorfiets.

Op het trottoir van de Binnenkant liep een ondernemer die een soort aktentas bij zich droeg. De man werd van achteren benaderd door de twee mannen op de snorfiets. De snorfiets reed vlak langs het slachtoffer en de passagier rukte de tas uit de handen van de ondernemer en reed er hard vandoor. Aan het einde van de Binnenkant probeerde een politiebus de straatrovers de pas af te snijden. De straatrovers wisten in eerste instantie te ontkomen maar hadden niet gerekend op de twee politiemotoren die ook waren ingezet om deze verdachten te pakken. Beide mannen deden hun uiterste best om weg te komen maar er was geen ontkomen aan en beiden werden aangehouden. De door hen weggegooide tas werd op de Kromboomsloot tussen de auto’s aangetroffen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.