Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 11 februari 2016, 16:03

Aanhoudingen voor overvallen in Amsterdam Zuidoost

Laatst bijgewerkt: zondag 13:15 uur

AMSTERDAM – Op donderdag 21 en vrijdag 22 januari zijn twee mannen aangehouden voor twee overvallen op een slijterij aan het Bijlmerplein. In het onderzoek wordt ook de overval op een kiosk bij station Bijlmer Arena meegenomen.

Op 14 januari wordt rond 15:30 uur een slijterij aan het Bijlmerplein overvallen. De aanwezige medewerker is in het magazijn als hij de winkelbel hoort. Hij ziet twee mannen die die dag al eerder bij hem in de slijterij zijn geweest. Ze toonden toen interesse in whisky maar kochten niets. Wanneer de medewerker naar het duo toeloopt, vragen ze of hij geld kan wisselen. Hij wil de kassalade openen, maar wordt dan hard onderuit geschopt. Daarna wordt hij bedreigd met een klein mes en gedwongen te gaan zitten de kassa open te maken. Als de overvallers de kassa leeg hebben gehaald, rennen ze weg.

Geld en sigaretten
Vier dagen later, op 18 januari, is een medewerker van de NS Kiosk bij het busstation Bijlmer Arena de klos. Een medewerker ziet even na 18:00 uur opeens een man met een groot mes voor de balie staan. Hij wil wegrennen, maar ziet dan dat er een klant aanwezig is, die hij niet alleen wil laten. De overvaller dwingt hem de kassa open te maken. Met geld en pakjes sigaretten liep de overvaller hierna weg.

Whisky
Op 20 januari rond 17:30 uur is de slijterij aan het Bijlmerplein nogmaals overvallen. Een medewerker die achter de toonbank staat schrikt enorm wanneer er ineens een man naast hem staat met een groot mes. Deze man bedreigt hem en dwingt hem de kassa te openen. Zijn collega is op dat moment achter in de winkel met een klant, die later bij de overvaller blijkt te horen. De overvaller gaat er met geld en een fles whisky vandoor.

Aanhoudingen
Na uitgebreid rechercheonderzoek werd de identiteit van twee van de verdachten bekend. Zij zijn op donderdag 21 en vrijdag 22 januari aangehouden. Het gaat om twee mannen van 20 en 22 jaar oud. Ze zaten tot 2 februari in volledige beperkingen. Zij zitten in voorlopige hechtenis in verband met de twee overvallen op de slijterij. De overval op de kiosk wordt in het onderzoek betrokken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.