Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 22 februari 2016, 16:38

Twee inbrekers aangehouden, dierbaar horloge nog zoek

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:15 uur

AMSTERDAM – Twee mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 22 en 24 jaar zijn zaterdagmiddag 20 februari als verdachten van een woninginbraak aangehouden in de binnentuinen van de Holendrechtstraat. Speurhonden leidden de politie naar de mannen die zich daar schuilhielden. Bij de inbraak is een horloge uit een erfenis meegenomen en nog steeds spoorloos.

Een alerte buurtbewoner waarschuwde de politie rond 16.50 uur met een melding dat twee jongens inbraken in een woning. De politie zette de omgeving af en stelde met twee speurhonden een onderzoek in de binnentuinen. Speurhond Sem vond een man onder een struik en speurhond Dries vond de andere tussen een schuurtje en een schutting. Door hun speurwerk zijn beide mannen aangehouden en zitten nog vast.

Bij de inbraak is een horloge van het merk Ancer, type 17 Jewel meegenomen. Dit horloge, een dierbaar erfstuk, is nog zoek en ligt mogelijk in één van de binnentuinen.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.