Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 21 maart 2016, 15:33

Dertien bekeuringen na scootercontrole op de Sarphatistraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:16 uur

AMSTERDAM – Op de Sarphatistraat zijn maandagmorgen 21 maart 50 scooterrijders gecontroleerd met behulp van een rollenbank. Dertien scooterrijders zijn bekeurd, omdat hun scooter harder kon dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 55 kilometer per uur. De snorscooter van deze 19-jarige Amsterdammer mocht eigenlijk maar 25 km/uur rijden.

 

De politie voert regelmatig scootercontroles uit. Met behulp van een mobiele rollenbank is eenvoudig vast te stellen of de snor- of bromfiets aan de toegestane constructiesnelheid voldoet. Als dat niet het geval is volgt een bekeuring en een zogenaamde WOK-melding. Deze melding aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) houdt voor de eigenaar in dat deze zijn scooter moet laten repareren.

 

Na goedkeuring door de RDW mag de eigenaar weer aan het verkeer deelnemen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.