Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 08 april 2016, 15:36

Wijkagent Piet Mondriaanplein krijgt bloemetje van buurtbewoners

Laatst bijgewerkt: zondag 13:16 uur

AMSTERDAM – Drie mannen die woensdag 6 april een wijkagent belaagden hebben een geldboete gekregen. De wijkagent heeft van de buurtbewoners een bloemetje gekregen voor zijn optreden.

 

De wijkagent nam woensdagmiddag poolshoogte op het Piet Mondriaanplein, nadat een melding was binnengekomen over een verdachte situatie op het plein. Als de wijkagent kentekens van geparkeerde auto’s controleert, gedraagt een 21-jarige man zich provocerend. Hij maakt opmerkingen richting de agent en gaat pal voor hem staan.

 

Als de wijkagent tot staandehouding overgaat, omdat hij zo zijn werk niet kan doen, blijkt dat de man zich niet kan legitimeren. De aanhouding die daarop volgt gaat niet zonder slag of stoot. Twee andere mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar proberen zelfs de 21-jarige te ontzetten. Assistentie voor de wijkagent is snel ter plaatse.

 

De drie verdachten zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau. De 21-jarige man heeft een geldboete opgelegd gekregen van 175 euro voor het plegen van verzet, de andere mannen ieder een geldboete van 350 euro voor het beletten en belemmeren van de aanhouding.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.