Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 08 april 2016, 15:58

Voortvluchtige Brit aangehouden op de Abcouderstraatweg

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:16 uur

AMSTERDAM – Een 69-jarige voortvluchtige Brit is donderdag 7 april op de Abcouderstraatweg aangehouden. Tegen de man liep een Europees aanhoudingsbevel (Operation Return IV). De Brit blijft vastzitten in afwachting van zijn uitlevering aan de Britse autoriteiten.

 

De Brit reed in een huurauto en ging er vandoor toen de politie hem wilde controleren. Na een korte achtervolging is de auto tot stoppen gedwongen. De 69-jarige Brit is direct aangehouden, de andere inzittende rende weg en sprong in een sloot. Twee rechercheurs van de politie Amsterdam haalden hem uit het water. Deze Brit bleek ook een bekende van de politie in Liverpool, maar stond niet gesignaleerd. Hij had zich een nat pak kunnen besparen.

 

29 jaar cel
De gezochte Brit is meerdere malen veroordeeld voor drugsdelicten. Sinds 1984 is hij drie keer veroordeeld voor in totaal 29 jaar gevangenisstraf.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.